Zaloguj przez Facebook

W dniu dzisiejszym w Cedzynie odbyła się VI Konferencja Programowa NSZZ „Solidarność” Regionu Świętokrzyskiego pod tytułem „Kierunki zmiany prawa pracy”. W konferencji uczestniczył sekretarz stanu w Ministerstwie Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Stanisław Szwed oraz członek Prezydium Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Henryk Nakonieczny. Minister Szwed przedstawił stan prac dotyczących zmian w prawie pracy i odpowiadał na zadawane przez związkowców pytania. Henryk Nakonieczny omówił czym obecnie zajmuje się NSZZ „Solidarność” i jakie są oczekiwania Związku w sprawach prawa pracy i ustawy o związkach zawodowych. Przewodniczący Międzyzakładowej Organizacji Związkowej Jan Seweryn zadał aż osiem pytań, ale nie na wszystkie uzyskał odpowiedź. Co by nie mówić to na część pytań udzielane były odpowiedzi wymijające i niewyjaśniające poruszonych przez związkowców spraw. Naszą Międzyzakładową Organizację Związkową na Konferencji reprezentowali: Jan Seweryn, Małgorzata Żłobecka, Andrzej Kępiński, Krzysztof Wójtowicz, Mirosław Górecki, Mirosław Chorab, Wojciech Kamoda i Maciej Maciąg.

Czw 29 Cze, 15:31