Zaloguj przez Facebook
W dniach 20 – 21 czerwca odbyło się spotkanie tak zwanego Gremium Informacyjnego MAN. W skład Gremium wchodzą przedstawiciele związków zawodowych i rad pracowniczych ze zlokalizowanych w Polsce zakładów MAN-a. Tak, więc w spotkaniu brali udział przedstawiciele: MAN BUS Starachowice, MAN Bus oddział Poznań, MAC Poznań, MAN Truck Niepołomice, MAN Truck & Bus Wolica/Nadarzyn. Ponadto w spotkaniu udział wzięli członkowie rady zakładowej z MAN Truck & Bus AG z Monachium. NSZZ „Solidarność” reprezentowali Jan Seweryn i Andrzej Kępiński. W pierwszym dniu obrad omówiono sytuację we wszystkich zakładach skupiając się szczególnie na warunkach pracy i płacy. Postanowiono wysłać pismo do przewodniczącego Rady Zakładowej MAN o pilne spotkanie, którego celem ma być omówienie sprawy premii z zysku i czasu pracy. W drugim dniu sytuację w zakładach przedstawili przedstawiciele pracodawców:  Michael Kobriger z MAN BUS, Bogdan Lis z MAN TRUCKS i Eliza Bernat z MAC.

Pt 23 Cze, 7:19