Zaloguj przez Facebook
W dniu dzisiejszym podpisane zostało porozumienie dotyczące podwyżki wynagrodzeń. Niestety kwoty podwyżek – szczególnie pracowników fizycznych – są mało zadawalające. W zasadzie jedynym pozytywem podwyżki jest wliczenie do stawki osobistego zaszeregowania 12% premii. Przepychanki z podwyżką trwały trzy miesiące. Spowodowane to było coraz to innymi propozycjami płacowymi wysuwanymi przez Zarząd firmy. Propozycje te były najróżniejsze, ale niestety fundusz na podwyżki był ciągle taki sam zmieniał się tylko sposób podziału tych pieniędzy. Najwięcej na podwyżkach zyskali pracownicy umysłowi, bo ich stawki są dużo wyższe niż pracowników fizycznych. Niestety nie przeszła propozycja NSZZ „Solidarność”, aby kwota podwyżki była jednakowa dla wszystkich. A szkoda, bo poprawiłoby to nieco płace pracowników fizycznych a pracownicy umysłowi też by swoje otrzymali. Ogólnie mówiąc to płace w firmie zostały podniesione przeciętnie o 3%. Podwyżka wchodzi w życie od 1 kwietnia, co oznacza, że za miesiąc kwiecień pracownicy wezmą wynagrodzenie według nowych stawek. W najbliższych dniach pracownicy dostaną do podpisania nowe angaże.

Czw 13 Kwi, 10:30