Zaloguj przez Facebook
W dniu dzisiejszym w Starachowicach – tak jak w całym kraju – odbyły się obchody Święta Niepodległości. Rozpoczęła je Msza Święta, która została odprawiona w kościele Wszystkich Świętych. Po Mszy uczestnicy uroczystości przeszli pod Pomnik Niepodległości. Tam przedstawiciele władz miasta i powiatu a także parlamentarzyści wygłosili okolicznościowe przemówienia. Następnie przedstawiciele organizacji politycznych, związkowych, starachowickich szkół i różnych organizacji społecznych złożyli wiązanki pod Ponikiem Niepodległości. Po złożeniu wiązanek przemaszerowano na plac Pod Skałkami gdzie odbył się pokaz musztry paradnej w wykonaniu mażoretek i Młodzieżowej Orkiestry Dętej OSP Krasocin. Na placu można było obejrzeć wojskowe „Stary” i pojazdy strażackie. W uroczystości brało udział wiele pocztów sztandarowych. Poczet sztandarowy naszej Komisji Międzyzakładowej stanowili: Tomasz Wesołowski, Czesław Niewczas i Artur Kulczuga. Wiązankę pod Pomnikiem Niepodległości złożyli: Jan Seweryn, Krzysztof Wójtowicz i Andrzej Kępiński.

Jan Seweryn
Pt 11 Lis 2016, 15:50