Zaloguj przez Facebook
W dniach 14 i 15 września w Niepołomicach odbyło się kolejne spotkanie tak zwanego Gremium Informacyjnego w którym uczestniczyli przedstawiciele związków zawodowych i rad pracowniczych ze wszystkich zlokalizowanych w Polsce Zakładów MAN-a oraz przedstawiciele Rady Zakładowej z Monachium Kenan Nayir i Heyrettin Guelbas. Na spotkaniu obecni byli przedstawiciele: MAN Bus Sp. z o. o. oddział Starachowice, MAN Bus Sp. z o. o. oddział Sady, MAC Poznań, MAN Truck Sp z. o. o. oddział Niepołomice, MAN Truck&Bus Wolica/Nadarzyn. NSZZ „Solidarność” z MAN Starachowice reprezentowali Jan Seweryn i Andrzej Kępiński. Podczas dwudniowych obrad omówiono problemy występujące w poszczególnych zakładach jak również sposoby ich rozwiązywania. W programie spotkania było zwiedzenie zakładu w Niepołomicach. Jednym z punktów spotkania było uroczyste pożegnanie działaczy związkowych z MAN Sady, bo jak wiadomo z dniem 30 października zwolnieni zostaną ostatni pracownicy likwidowanego zakładu MAN-a.

Jan Seweryn
Pt 16 Wrz 2016, 8:41