Zaloguj przez Facebook
Już za kilka godzin rozpoczniemy Nowy Rok 2016. Jak zwykle zadajemy sobie pytanie jaki ten rok będzie. Czy będzie dla nasz szczęśliwy? Czy osiągniemy to co sobie zaplanowaliśmy? Czy spełnią się nasze marzeni? Niestety nikt nie jest w stanie na te pytania odpowiedzieć. Przyszłość jest dla nas wielką niewiadomą. Nie jest też wiadome jaki ten 2016 rok będzie w sakli globalnej. Co się wydarzy, jakie będą skutki tych wydarzeń, czy dojdzie do nowych wojen, jakie kataklizmy i gdzie się pojawią? Tego też nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Jednak jak przeszłość pokazuje dziać się będzie wiele. Będą wydarzenia pozytywne, ale będą i tragiczne. Tak jest od zarania świata i nic nie wskazuje na to, aby w najbliższej przyszłości miało się to zmienić. Pewne jest to, że wiele osób narodzi się, a wiele osób umrze. To jest normalna kolej rzeczy. Miejmy nadzieję, że jednak więcej będzie w Nowym Roku pozytywów niż negatywów. Pamiętajmy, że chociaż nie na wszystko to, co się będzie w 2016 roku działo mamy wpływ to jednak jakiś wpływ mamy i to od nas, od naszej postawy i naszej mądrości zależy w którym kierunku pójdzie Świat i nasz Ojczyzna. Wiedzmy też, że nad Światem czuwa Bóg, który ma swoje plany i który otacza nas swoją opieką. Wszystkim członkom i sympatykom NSZZ „Solidarność”, czytelnikom „Wiadomości Związkowych” a także odwiedzającym tę stronę internetową życzę w Nowym Roku szczęścia, pomyślności i spełnienia marzeń.    Jan Seweryn
Czw 31 Gru 2015, 13:18